13/01/2016

Fleetguard

Fleetguard

Fleetguard je svjetski lider u proizvodnji proizvoda i sustava za filtriranje opskrbljuju preko 1000 proizvođača izvorne opreme, trgovaca/distributerske mreže i krajnjih korisnika diljem svijeta iz proizvodnih i uslužnih objekata u Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, Europi, Australiji i Aziji. Fleetguard linija proizvoda nudi širok i tehnološki napredni spektar filtera zraka, goriva, maziva, hidrauličkih i rashladnih tekućina.

Fleetguard linija proizvoda sadrži do 5.000 različitih proizvoda, što je više od bilo kojeg drugog proizvođača filtera.

Know-how
“Spin-on” koncept filtera, skraćuje vrijeme stroja u stanju čekanja i smanjuje prosipanje ulja. “By-pass” tehnologija filtriranja produžuje rok promjene filtera i povećava vijek trajanja motora. “By-pass” filter montira se u by-pass odvojak, tako da se oko 10% protoka ulja usmjerava kroz by-pass filter. Fleetguard nudi “pravu dubinsku filtraciju” pomoću svojih naslaganih disk medija. Stoga, uporaba by-pass filtera, kao što je Fleetguardov LF777, će zadržati ulje čistim i dovesti do manjeg trošenja na pokretnim dijelovima motora. Fleetguard je prvi koji je uveo filtriranje rashladne tekućine kako bi što bolje zaštitili motor. Fleetguardovi separatori goriva poboljšavaju performanse sustava goriva i pružaju najbolju zaštitu dijelova sustava za gorivo.

Razvoj
Fleetguard tim konstantno donosi nove inovacije, te nastoji poboljšati cijelu paletu proizvoda, dizajn proizvoda i proizvodnih sposobnosti. Proizvodi se testiraju dok nisu dovedeni do savršenstva.

Kvaliteta – u svakoj fazi izrade
Vrijeme čekanja kod kamiona i građevinarskih strojeva proizlazi gotovo bez iznimke od kvara jednog od 4 vitalna sustava dizelskog motora: zraka, goriva, ulja ili vode. Samo filteri iznimno visoke kvalitete mogu držati sve tekućine stalno čistima. A kvalitetan filter je Fleetguardova snaga. Istraživanje i razvoj u našim laboratorijima, strog izbor materijala, kontrola tijekom cijelog proizvodnog procesa – to su faktori koji čine jamstvo kvalitete Fleetguard. Fleetguard ima ISO 9000 certifikat.

Vodeće svjetske marke koriste Fleetguard
Fleetguard je broj jedan dobavljač originalne filtracijske opreme u svijetu. Zapravo, Fleetguard je filter prve ugradnje za oko 140 različitih motora i proizvođača opreme. Vodeća imena kao što su Cummins, DAF, Scania, VCE, MAN, John Deere, Komatsu, Kubota i mnogi drugi koriste Fleetguard. Zbog uske povezanosti s proizvođačima motora, injžinjeri u Fleetguardu razumiju (više od bilo kojeg drugog proizvođača filtera) važnost tehnologije filtracije. Fleetguard vjeruje u ulaganje u istraživanje i razvoj i laboratorijska ispitivanja kako bi zadovoljili sve međunarodne standarde.

 

Više o Fleetguard proizvodima: https://www.cumminsfiltration.com/eme/homepage

O filterima

Filteri zraka
Zrak nije važan samo zbog održavanja života na zemlji, već je također važan za vrhunski dizajnirane motore današnjice. Prosječnom diesel motoru koji radi u teškim uvjetima rada potrebno je između 13.000 i 20.000 litara zraka da bi sagorio samo jednu litru goriva. Međutim, taj zrak je zagađen i sadrži različite vrste onečišćenja kao što su dim, prašina, smog i ostale vrste čestica. Te čestice nisu vidljive oku ali su štetne za motor. Stoga su filteri zraka vrlo važni za rad motora u teškim uvjetima. Kvaliteta zraka će značajno ovisiti o radnim učincima diesel motora. Začepljeni filter smanjuje radni učinak motora i doprinosi povečanju potrošnje goriva, povečavanju količinu ispušnih plinova i stoga su štetni za okoliš. Fleetguard filteri za zrak su napravljeni tako da osiguraju optimalnu kvalitetu zraka, najbolji radni učinak i produžene servisne intervale.

Filteri ulja
Motorno ulje je vrlo važan element u životu motora. Između ostalog što podmazuje ujedno i hladi, čisti i štiti motor. Tijekom vremena, onečišćenje ulazi u sustav podmazivanja uslijed izgaranja, trošenja motora itd. Uz dodatak onečišćenog zraka sve više onečišćenja djeluje na sustav podmazivanja i stoga je filtracija sustava za podmazivanje važnija nego ikada. U početku su se filteri ulja proizvodili kao ulošci, zatim se počinju proizvoditi navojni filteri ulja kao čišći jer nije dolazilo do proljevanja ulja po motoru i oko motora pri izmjeni filtera ulja. U novije doba se ponovno proizvode kao ulošci jer manje zagađuju okolinu.

BY-PASS Filteri
Kod mnogih motora, a posebno oni koji rade u teškim uvjetima, standardni filter ulja nemože otkloniti sva zagađenja i osigurati nesmetan rad motora. Zbog toga se stavlja BY-PASS filter koji štiti motor od trošenja. BY-PASS filter je sekundarni filter koji premoščuje postojeći filter. Ulje iz motora ide kroz BY-PASS filter i vraća se očišćeno u karter motora. Fleetguard je proizveo Venturi uljne filtere. Venturi filteri su kombinacija standardnog i by-pass filtera. Venturi filteri su vrlo uspješni u otklanjanju štetnih čestica i mulja iz ulja. Patentirani mediji od naslaganih BY-PASS diskova u praksi postiže neusporedivo bolje rezultate. By-pass Fleetguard diskovi imaju 3-4 puta veću mogućnost prikupljanja nećistoća u odnosu na standardne filtere, te sakupe do 5 puta veću kolićinu nećistoća u standardnom servisnom intervalu.

Filteri hidraulike
Svi hidraulični sustavi moraju se štititi od djelovanja koji nastaju kontaminacijom hidrauličnog ulja tjekom procesa. Čak i novo hidraulično ulje mora se filtrirati da bi bilo prihvatljivo za hidraulične ssisteme. Filteri hidraulike, ako se redovito mijenjaju mogu spriječiti kvarove koji dovode do prekida rada, a time i veliku uštedu. Filteri hidraulike mogu biti navojni ili ulošci. Dijelimo ih na usisne i povratne te niskotlačne i visokotlačne.

Filteri vode
Procjenjuje se da oko 40% kvarova motora nastaje zbog problema s rashladnim sustavom motora, a velik dio tih problema može se spriječiti korištenjem filtera vode. Primjena filtera ovisi o vrsti aditiva koji se koristi, planiranom servisnom intervalu, potrebama korisnika, veličini rashladnog sustava, zahtjevima proizvođača motora… Filteri vode su posebno dizajnirani da otpuštaju potrebnu količinu aditiva kako bi se omogućila odgovarajuća zaštita rashladnog sustava. Tri su osnovna aditiva (DCA2, DCA4 i OAT) koji određuju koji će se filter koristiti. Korištenjem filtera vode produžuje se vijek trajanja pumpe vode i termostata, kao i trajanje rashladne tekućine. Ako se filter vode ne mijenja u propisanim servisnim intervalima, može doći do zagrijavanja karika i oštećenja klipova, te prijevremenih kvarova na pumpi vode i termostatu.

Filteri goriva
Za siguran rad motora vrlo je važno gorivo koje mora biti čisto. Gorivo se pomoću pumpe usisava iz rezervoara u uređaj za ubrizgavanje. Gorivo sa sobom nosi prljavštinu iz rezervoara i kapljice vode, što može dovesti do prestanka rada motora. Filter goriva služi za zaustavljanje tih nečistoća. Filter goriva treba se mijenjati u redovitim i propisanim intervalima. Ako se redovito ne mijenja, može doći do smanjenja protoka goriva, a time i do poteškoća u radu motora. Jedan od najvećih neprijatelja sistema za gorivo je voda, koja nastaje kondenzacijom zraka u normalnom radu motora. Parafin koji je sastavni dio nafte, kristalizira se kada se spuste temperature. Ti kristali začepljuju fiilter goriva. Suvremeni motori i njihove komponente su vrlo osjetljivi tako da se zahtijeva da i do 95% vode bude izdvojeno iz goriva. Sve te nečistoče mogu biti zaustavljene s pravilno dizajniranima, visoko kvalitetnim, i efektivnim filterima goriva i separatorima goriva. Novi Fleetguard filteri goriva i separatori goriva odstranjuju čak i vodu u obliku emulzije pomoću sile gravitacije i novom Stratapore materijalu. Stratopore je Fleetguardov patent koji odstranjuje vodu iz goriva s efikasnošću većom od 95%. U današnje vrijeme Stratapore je zamjenjen novim Fleetguardovim patentom, NanoNet tehnologijom, i odstranjuje čak 98% vode iz goriva.

Novosti

40% kvarova motora nastaje zbog problema s rashladnim sustavom motora. Fleetguardove rashladne tekućine štite vitalne dijelove vašeg motora i osiguravaju kvalitetno hlađenje i odvođenje topline kako bi se produljio vijek trajanja vašeg motora i stroja.

Fleetguardova najnovija inovacija je NanoNet, medij koji najbolje odvaja filtrira gorivo.

3 koraka u filtraciji:

  1. Filtracija tankova goriva
  2. Filtracija na stroju – separatori i grubi filteri goriva
  3. Filtracija na motoru – fini filteri goriva.

Najnoviji propisi proizvođača visokotlačnih komponenti sustava goriva prema ISO 4406 zahtjevaju 12/9/6 čištoću goriva. Što to znači? Znači da nakon svakog koraka filtracije broj čestica koji su veći od 4 mikrona mora biti u tim vrijednostima. Takvom filtracijom postižu se najbolje performanse rada stroja, smanjuje se rizik od kvarova na visokotlačnim komponentama sustava goriva (injektori, pumpe goriva, aktuatori…) koji su vrlo skupi, a i produljuje se vrijeme između servisa i vrijeme pripravnosti stroja. U konačnici sve to rezultira i financijskom uštedom.